top of page
ONS TEAM WORDT VERSTERKT...
TWEEDE DIËTISTE - LIESBETH MAY

Vanaf midden september 2022 zal Liesbeth May onze praktijk versterken. Zij studeerde in juni 2022 af als diëtiste en zal tevens een postgraduaat diabeteseducator en geestelijk gezondheidszorg volgen.

 

Ze is afkomstig uit Kalfort en studeerde ik af als diëtiste aan UCLL Leuven.

Reeds lange tijd is ze gepassioneerd door gezondheid en ontwikkelde ze een interesse voor het aspect voeding binnen dit begrip. Als diëtiste kan ze zowel gezondheid als sociaal contact combineren, wat voor haar een ideale mix is.

 

Gedurende haar opleiding kreeg ze van haar omgeving geregeld de vraag of ze een ideaal dieet kan voorschrijven. Deze vraag heeft haar aan het denken gezet over haar persoonlijke visie als diëtiste. Ze is ervan overtuigd dat samen op zoek gaan naar een persoonlijke aanpak beter kan werken dan een lijst aan verboden producten. Vertaald wil dit zeggen dat ze jullie nooit een dieet wil voorleggen, dit omdat ze streeft naar een levensstijl die op lange termijn vol te houden is.

 

Om haar verder te verdiepen binnen mijn interessegebieden, zal ze gedurende het academiejaar 2022-2023 nog enkele opleidingen volgen.

 

·       Postgraduaat Diabeteseducator aan HoGent.

Waarom? Door een nauw contact met dit ziektebeeld in haar omgeving ontwikkelde ze een interesse om mensen hierin te begeleiden. Deze postgraduaat zal helpen om optimale begeleiding binnen dit gebied te kunnen bieden.

 

·       Postgraduaat Geestelijke gezondheidszorg volwassenen en ouderen aan UCLL Leuven.

Waarom? Voeding heeft niet alleen een invloed op ons fysiek welzijn, maar kan ook mentaal een grote rol spelen. Tijdens de opleiding ‘voeding en dieetkunde’ kwam vooral het fysieke welzijn aan bod, maar graag zou ze zich verder verdiepen in het mentale aspect.

Vind je niet altijd de juiste balans in jouw voedingspatroon? Samen met jou wil ik op zoek gaan naar een gezonde levensstijl die perfect bij jou past.

 

Tel: +324 72 04 62 20

e-mail: dietiste@liesbethmay.be

www.liesbethmay.be

Van harte welkom, Liesbeth!

DSC_0707.JPG
HAIO - Dr. Sien Van Herck

Vanaf vrijdag 01/04/2022 zal dr. Sien Van Herck starten als nieuwe huisarts-in-opleiding.

Dr. Karoline Zhang zal haar opleiding verder zetten in Mechelen.

Sien is afkomstig uit Kampenhout. Zij studeerde af aan de KULeuven in 2020 als basisarts en zal haar vervolgopleiding tot huisarts verderzetten in onze groepspraktijk. Zij doet voltijds zelfstandig consultaties en huisbezoeken en zal regelmatig overleg houden met de collega’s van de praktijk.

 

Sien vond haar interesse in ‘de mens’ en het sociale reeds in haar jonge jaren en was snel zeker van een zorgberoep. Gedurende haar verdere opleiding geneeskunde werd haar interesse in ‘de mens in al zijn aspecten’ groter en was huisartsgeneeskunde dus de logische keuze. De komende periode zal Sien zich, samen met de collega’s, inzetten om U kwaliteitsvolle en volwaardige zorg te bieden.

8K4A2862.jpg
SECRETARIAAT - LIEVE VERMEULEN

Vanaf 1 februari 2022 komt Lieve Vermeulen de administratieve taken van Martine mee opvangen.

Lieve is afkomstig uit Mariekerke.

Wat begon als vervanging bij vakantie van Martine, groeide het takenpakket uit tot een volwaardige collega. Het verhaal van Lieve is er een over werken met mensen, over communiceren, over organiseren, over enthousiasme, over passie.

Zij zal iedere dag van 13 tot 17 uur de patiënten te woord staan.

Van harte welkom, Lieve!

KLINISCH PSYCHOLOGE - ENYA DEWACHTER

Enya Dewachter is afkomstig uit Ruisbroek en studeerde af als Klinisch Psycholoog aan de KU Leuven. In de praktijk biedt Enya ondersteuning en begeleiding in de vorm van gesprekstherapie voor jongeren en volwassenen die worstelen met bepaalde vragen of gebeurtenissen op verscheidene domeinen. Verder is Enya werkzaam in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Antwerpen waar ze geïnterneerden begeleidt en ondersteunt in hun behandel- en resocialisatietraject.

Soms worden mensen in het leven serieus op de proef gesteld. We worden uitgedaagd om ons aan te passen aan bepaalde veranderingen, aan verlies, ziekte, tegenslagen, trauma enz. Dit kan ervoor zorgen dat je even de energie of zin in het leven kwijt bent. Soms wordt het ons te veel en krijg je het gevoel dat je er alleen of met je omgeving niet meer uit geraakt. In dat geval kan er samen met jou bekeken worden wat er moeilijk loopt en waar je graag aan wilt werken. Zo komen we samen tot begeleiding en zorg op maat, met als doel stap voor stap het evenwicht terug te vinden.

Tarief:

Consult (50 min): 65 euro

Dit bedrag dient aan het einde van elk gesprek betaald te worden, ofwel cash, ofwel meteen via de Bancontact app op je smartphone (via het scannen van een QR-code). Er is geen Bancontact- apparaat aanwezig.

De meeste mutualiteiten voorzien tegemoetkomingen onder de vorm van gedeeltelijke terugbetaling. Het aantal sessies, het bedrag en de voorwaarden voor terugbetaling verschillen per mutualiteit. Deze informatie kan je terugvinden op de website van de mutualiteit.

 

Contact en/of afspraken via:

Tel: +32 (0) 4 67 04 59 35

E-mail: enya.dewachter@hotmail.com

Meer informatie vind je op: https://www.vind-een-psycholoog.be/psycholoog/enya-dewachter-puurs.html

 

Wanneer je niet aanwezig kan zijn op onze afspraak, gelieve Enya dan minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. Afspraken die niet tijdig geannuleerd worden, worden in rekening gebracht.

Van harte welkom, Enya!

SECRETARIAAT - MARTINE ANDRIES

Vanaf 13 januari 2020 zal Martine Andries werkzaam zijn in onze praktijk als secretaresse. Elke werkdag tussen 08 en 12u is zij graag uw eerste aanspreekpunt. 

Martine Andries is afkomstig uit Bornem. 
Heel haar loopbaan door had ze al een  grote voorliefde voor administratie en medische zorg. Ze is dan ook erg gemotiveerd om te starten en zo haar steentje bij te dragen in de praktijk.
 

Van harte welkom, Martine!

DIËTISTE - ELISA ZOETE

Vanaf 13 januari 2020 zal Elisa Zoete als diëtiste in onze praktijk starten.

Elisa Zoete is afkomstig uit Sint-Amands. Voeding, beweging en gezondheid hebben haar altijd geboeid en reeds op jonge leeftijd voelde ze aan dat ze hier meer mee zou doen in mijn professionele leven. Een ‘dieet’ is soms moeilijk vol te houden waardoor het zeer belangrijk is voor jou om persoonlijk advies op maat te krijgen, rekening houdend met jouw voorkeuren. Samen werken we stap per stap en leert ze jou de juiste keuzes te maken zodat dit vol te houden is op lange termijn.

Het doel is streven naar een gezond en evenwichtig eetpatroon met voldoende beweging zodat je jezelf energiek en gezond voelt.

 

Ze behaalde haar diploma ‘Voeding en Dieetkunde” aan de hogeschool te Leuven. Dit diploma laat haar ook toe om professionele workshops te geven omtrent voeding en gezondheid. 

Je kan bij haar langskomen voor “Sportvoedingsadvies op maat en Sportdiëtiek”. Een extra opleiding die ze heeft gevolgd aan de Erasmus Hogeschool te Brussel.

In het Universitair ziekenhuis van Brussel, te Jette, is ze werkzaam als diëtiste op de afdeling oncologie en in het kinderziekenhuis. Bij dit laatste is ze vooral gespecialiseerd in gastro-intestinale problemen, overgewicht, obesitas en eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia nervosa,..). Alsook werkt ze als zelfstandige diëtiste in de groepspraktijk De Remise gelegen te Bornem.

Waarmee kan ze jou helpen?

- Gezonde voeding
- Overgewicht en obesitas
- Ondergewicht

- Anorexia Nervosa / Boulimia Nervosa

- Sport
- Hart- en vaatziekten

- Slokdarm-, maag- en darmaandoeningen

- Diabetes type 2 en zwangerschapsdiabetes

- Allergieën en voedselintoleranties
- Kinderen en adolescenten

- Vegetarisme en veganisme

- Zwangerschap en lactatie


Door twee maanden in Afrika gewoond te hebben en 1 maand in Thailand, heeft ze eveneens een goed inzicht in voeding en voedingsgewoonten uit verschillende culturen. Consultaties en workshops kunnen gebeuren in het Nederlands, Frans en Engels.

Tarieven

1ste consult (50-60 min): 50 euro

2de consult (30-40 min): 30 euro

3de consult (25-30 min): 25 euro

Tegemoetkomingen zijn eventueel voorzien afhankelijk van bij welke mutualiteit je bent aangesloten. Deze informatie kan je terugvinden op de website van de mutualiteit. Elisa is een erkende diëtiste door het RIZIV en is ook lid van de Vlaamse beroepsvereniging voor diëtisten (VBVD).

Contact en/of afspraken via

Tel: +32 (0) 472 34 06 32

E-mail: dietiste@elisazoete.be

 www.elisazoete.be


Afspraak maken kan via email. Gelieve mij minstens 24u op voorhand te verwittigen indien u de afspraak niet kunt nakomen, dit om andere mensen verder te kunnen helpen. Alle andere, niet-tijdige annulaties kunnen in rekening gebracht worden.

Van harte welkom, Elisa!

8K4A2859.jpg
8K4A2872.jpg
8K4A2867-2.jpg
8K4A2873.jpg
bottom of page